dinsdag 14 december 2010

Botox

Rimpels zijn voor veel mensen een van de grootste ergernissen van ouder worden. Hoeveel antirimpelcrème je ook smeert, vroeg of laat ontkom je niet aan de kraaienpotjes en fronsrimpels. Botox is verreweg de meest gebruikte manier om rimpels te behandelen zonder een operatie.  Nadat bekend werd dat veel sterren in Amerika botox gebruikte en er toch nog echt uitzagen, werd het een grote trend. In het begin gingen steeds meer vrouwen aan de botox, er werden zelfs botox feestjes gegeven. Nu is er ook een aantal mannen dat het laat doen. Dat botox een grote trend is, komt door het feit dat een operatie niet meer nodig is. Je maakt gewoon even een afspraak, laat de botox in je rimpels spuiten en na no time sta je weer buiten. Na een maand of 4 is de botox weer uitgewerkt, het is dus niet permanent. De kosten per behandeling zijn ook niet erg hoog (t.o.v. echte plastische chirurgie) 



Microtrend
Botox
Maxitrend
Jonger/mooi eruitzien
Megatrend
Veramerikanisering



Trendfactoren:
Demografie: het is voornamelijk gericht op vrouwen vanaf de leeftijd 30 en doordat sommige vrouwen dit kunnen betalen krijg je er een status door.

Economie: over een aantal jaar zal Nederand weer uit de recessie komen. Dat betekend voor de botox wereld meerdere klanten. De doelgroep geeft namelijk graag geld uit aan het uiterlijk.

Sociaal cultureel:  Overal op de televisie zijn mooie mannen en vrouwen te zien. Uiterlijk wordt erg belangrijk in onze maatschappij. Veel mensen willen hetzelfde eruit zien als artiesten en door de botox wordt dat gerealiseerd.
Technologie:  door de verbetering van technologie is het nu mogelijk dat we met medische middelen schoonheids- idealen mogelijk maken.

Ecologie:  de botox is niet giftig en is niet schadelijk voor het milieu.
Politiek: botox is toegestaan zolang het aan de veiligheidsregels voldoet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten