dinsdag 14 december 2010

Supersmoker

In juli 2008 ging het rookverbod in de horeca van Nederland in. Mensen wilden toch graag in horeca gelegenheden kunnen roken zonder anderen mensen tot last te zijn. De supersmoker bleek hiervoor de oplossing.  Er werd reclame gemaakt over de supersmoker en al zijn voordelen zoals:
*Met de SuperSmoker creeërt u geen schadelijk mee-rook effect.
*De SuperSmoker bevat geen tabak, teer en geen echte rook
* De SuperSmoker werkt elektronisch en heeft geen aan en uit knop.
* De SuperSmoker heeft een gemakkelijk wisselbaar filter.
* De SuperSmoker werkt op een herlaadbare batterij.
* Een asbak is overbodig en ook vieze luchtjes zijn niet meer aanwezig.

Microtrend
Supersmoker
Maxitrend
Gezond roken
Megatrend
Groepering

Een Supersmoker aanschaffen is vrij prijzig maar het voordeel is dat je dan nooit meer een pakje sigaretten hoeft te kopen en je hebt voor altijd garantie op de Supersmoker.  Een handje vol mensen probeerde de Supersmoker uit maar het is nooit een succes geworden. Er is nu geen spoor meer te bekennen van de Supersmoker. Deze trend is nooit aangeslagen ondanks dat er veel geld in de reclame/promotie van dit product is geïnvesteerd. Blijkbaar willen mensen niet gezond roken anders zouden ze wel gewoon stoppen.

Trendfactoren:
Demografie: Alle mensend die roken willen stoppen.

Economie: het is goed betaalbaar en je bespaard een hoop kosten op je pakjes sigraretten.


Sociaal cultureel: Rokers willen mensen die niet roken niet tot last zijn met de stoffen die sigaretten uitstoten. Dit omdat het duidelijk is dat stoffen van sigaretten schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Technologie:   door de technologie is het mogelijk dat je de sigaret voor altijd kan bewaren. Hij is oplaadbaar en er zit een aan en uit knop op.
Ecologie:  milieubewust leven/zijn gaat een steeds grotere rol spelen in de samenleving.  Als er dan een sigaret op de markt komt die voor altijd mee gaat en geen schadelijke stoffen bevat past dat heel mooi in het milieubewust zijn.
Politiek: door de wet is bepaald dat er niet meer in openbaren gelegenheden gerookt mag worden sinds 2008. Restaurants, clubs en bars.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten